Bedre overblik til de rejsende: Følg din bus på skærmen

Hvornår kommer bussen? Er den forsinket eller allerede kørt? Nye elektroniske informationstavler ved Vejle Trafikcenter skal give passagererne nemmere adgang til trafikinformation.

Foto: Vejle Kommune og Marie Kondrup Juul

Af Marie Kondrup Juul | + 45 30 26 93 10 | 30267@dmjx.dk

På årets første forårsdag blev de nye trafikskærme sat op ved Vejle Trafikcenter. De mange vejlensere, der hver dag tager bus til og fra det trafikale knudepunkt, kan fremover bruge tavlerne til at få et hurtigt overblik over deres rejse.  

Vejle Kommune oplyser på deres hjemmeside, at det i en periode har været udfordrende for de busrejsende at danne sig et reelt overblik over bussernes afgange og ankomster. Det er grundlaget for, at de nu har opført de elektroniske skærme. De viser en oversigt over de kommende 10-15 busser og skal fungere som en hjælpende hånd for pendlerne.

Pia Gulddahl Møller har ansvaret for den kollektive trafik i Vejle Kommune, og hun understreger behovet for et nyt og velfungerende system for trafikinformation.

”Vi har opført skærmene, fordi det gamle system ikke har fungeret tilfredsstillende. Hvis en bus var forsinket, forsvandt den bare fra tavlen. På de nye tavler bliver de stående, indtil bussen rent faktisk kommer, så nu får borgeren meget bedre information om, hvordan bussen går lige præcis i dag,” siger Pia Gulddahl Møller.

Der er altid plads til udvikling

Der er løbende fokus på at forbedre den kollektive transport i Vejle. Sidste år skete der blandt andet en omfattende grøn omstilling, da 100 millioner kroner blev brugt på at indføre elbusser, der skulle gøre Vejles gader fri for dieseldrevet bybustransport.

Mindre støj og bedre klima inde i busserne er to af fordelene ved elbusserne, der kører rundt i byen. Foto: Marie Kondrup Juul

I kommunen har man flere planer om forbedring på tegnebrættet.

”Vi arbejder for eksempel på at få sat skilte op ude i banerne, så man kan kigge ud og se, hvilken buslinje, der kommer på hvilket tidspunkt i de specifikke baner,” kan Pia Gulddahl Møller løfte sløret for.

På samme tid med implementeringen af de elektroniske informationstavler, er stoppestederne rundt omkring i kommunen også blevet ændret. På 18 af de mest travle stoppesteder i kommunen er der kommet nye elektroniske tavler, der viser de næste fire bussers ankomsttid.