Nyt lys skal hjælpe på den grønne omstilling og mindske utrygheden blandt beboerne i Finlandsparken

Ebru Nur AyTac, foto: Ida-Marie Nees

I denne uge bliver belysningen i Finlandsparken udskiftet, og fællesarealerne bliver energioptimeret. Det sker som led i udarbejdelsen af en bæredygtighedsstrategi og fokus på den grønne omstilling. Men belysningen skiftes også grundet ustabilitet, som har været med til at skabe utryghed blandt beboerne.

Af Ida-Marie Nees

Afdelingsbestyrelsen i Finlandsparken har besluttet at investere 1.1 million kroner i at nedsætte energiforbruget og reducere omkostningerne. Investeringen skal blandt andet hjælpe på en lang række energiudfordringer, som har præget fællesarealerne. Investeringen sikrer dem en årlig miljøgevinst, der svarer til 67 flyrejser fra København til Paris.

19-årige Ebru Nur AyTac har boet i Finlandsparken hele sit liv, og har ikke selv lagt mærke til den ustabile og til tider manglende belysning. Men hun har dog hørt fra andre, at belysningen har været med til at skabe utryghed blandt nogle beboere om aftenen. Optimeringen sker som et led i en bæredygtighedsstrategi, og det er noget, Ebru Nur AyTac ser som en god ting.

”Den grønne omstilling er noget, jeg personligt prioriterer og vægter højt, så jeg tænker, det er virkelig vigtigt og rigtig positivt, at de er begyndt at fokusere på det,” siger Ebru Nur Aytac.

Ebru Nur Aytac synes, at det er en god ide at skifte dem, men hun mener dog også, at pengene kunne prioriteres andre steder, som eksempelvis på at få dørklokkerne tilbage i lejlighederne.

Investeringen er med til at lette mod de høje energipriser, og man forventer at gennem energibesparelsen, er investeringen tjent hjem på under tre år. Finlandsparken er en del af boligforeningen AAB Vejle.